Droom met een boodschap

Vannacht had ik een, achteraf, veelbetekenende droom. Hoewel het geen fijne droom was, was het wel een droom die me inzicht gaf, uren nadat ik wakker werd. Het centrale thema waar mijn droom om draaide, was onzekerheid. In mijn droom was ik weer dat meisje, die jonge vrouw met weinig zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld en een lage eigenwaarde.
Er kwamen voor mij bekende mensen voorbij, niet alleen mensen uit mijn verleden, maar ook mensen die ik hedendaags nog spreek.

Ik weet mijn droom niet meer helemaal precies. Eigenlijk had ik mijn droom na het ontwaken gelijk op moeten schrijven. Nu heb ik namelijk een aantal details niet meer helemaal helder. Toch realiseer ik me dat ik deze droom niet voor niets had. Mijn droom had een boodschap.

Even terug in het verleden

Ik weet nog dat ik vrij jong was in mijn droom. Er gebeurden dingen waardoor ik me erg afgewezen voelde. Ook weet ik dat ik me angstig voelde voor wat nog zou komen. Angst om mensen te verliezen, bang om afgewezen te worden, om alleen achter te blijven.

In mijn droom werden mijn wensen en behoeften genegeerd, alsof ik er niet toe deed. Ik was een klein kind, dus wat had ik nu te vertellen? Er werd geen rekening gehouden met mijn gevoelens.

Ondanks dat ik in mijn droom erg mijn best deed om gehoord te worden, leek dit totaal niet over te komen bij de mensen. Het gevoel dat je schreeuwt, maar niemand kijkt op. Denken dat jouw mening er niet toe doet. Alsof je minder waardevol bent dan ieder ander. Voor je gevoel buitengesloten worden, terwijl je er zo graag bij wilt horen.

En toen werd ik wakker...

In eerste instantie werd ik een beetje verward wakker. Het leek alsof het allemaal echt was.
Ik was vrij snel weer geland en realiseerde me vervolgens dat ik zojuist een droom had gehad en dat dit dus niet echt was.

Alhoewel...

Mijn droom vatte in één klap samen hoe ik mijn leven lange tijd beleefd en geleefd heb. Al op jonge leeftijd speelden onzekerheid, faalangst en de angst om afgewezen te worden een grote rol in mijn leven. Mezelf anders voordoen, in de hoop dat anderen me dan wél leuk zouden vinden. Thema’s waar ik in mijn leven ontzettend mee geworsteld heb.

Lange tijd heb ik gedacht dat er iets mis met mij was. Alsof ik er niet toe deed. En alsof ik minder waardevol was dan de mensen om mij heen.

Toen ik dit uiteindelijk bespreekbaar durfde te maken, kreeg ik nog zoveel complimenten van de mensen om mij heen. Ik hoorde dat ik goed genoeg was, dat ik mooi ben zoals ik ben, dat ik net zo waardevol ben als ieder ander. Maar... Ik geloofde het niet en dacht dat mensen dit zeiden om mij een beter gevoel te geven en niet omdat zij dit meenden.

Hoe goed bedoeld ook van iedereen en hoezeer ik dit ook waardeerde en nog steeds waardeer... Ik realiseer me nu dat wat ik zelf geloof, leidend is voor hoe ik me voel. Wat een ander ook zegt, als je zelf niet gelooft dat je goed genoeg bent, kunnen anderen zeggen wat ze willen, maar er verandert niets in hoe je over jezelf denkt. Misschien voor even. Maar je zult steeds vaker die bevestiging nodig hebben van anderen. Het werkt als een soort verslaving. Je hebt er steeds meer van nodig om dat euforische gevoel te krijgen. En het effect is slechts tijdelijk.

Want op een gegeven moment begint je innerlijke stem weer te roepen dat je niet goed genoeg, niet mooi genoeg, niet waardevol genoeg bent en dat je er niet toe doet.

Hoe jij je over jezelf voelt, begint bij wat je van binnen over jezelf gelooft

Geloof jij van binnen dat je goed genoeg bent? Ben jij ervan overtuigd dat je er mag zijn, dat je waardevol bent? Dat jouw mening er toe doet, ook als het merendeel van de mensen een andere mening toebedeeld is?

Geloof jij in jezelf en dat je kunt bereiken wat je wilt?

Het begint allemaal in jezelf. Wat jij vanbinnen gelooft, straal je uit naar buiten.

Jij draagt de sleutel bij je die je toegang geeft tot succes. Met deze sleutel ben jij in staat om de deuren te openen die je leiden naar een zelfverzekerd leven, een gezonde, positieve mindset waarmee je datgene kunt bereiken wat je zo graag wilt in je leven.

En ja, hierin heb ik zelf ook nog best wat stappen te zetten. Hoewel het zoveel beter met mij gaat dan 5 jaar geleden, ben ik nog iedere dag bezig om me op dit vlak verder te ontwikkelen. Ik heb de sleutel gevonden, die ik nog moet omdraaien in het slot.

Hier schaam ik mij niet (meer) voor, ik ben wie ik ben en mag zijn wie ik wil zijn. Ik laat me niet meer leiden door wat ik om me heen zie. Wat anderen hebben. Wat anderen doen. Ik bewandel mijn pad volgens mijn eigen route. En ik doe alles op mijn eigen tempo.

Ook al ziet mijn leven er op dit moment nog anders uit dan dat ik voor mezelf in gedachten heb. Ook al heb ik nog niet die fijne relatie waar ik op hoop, woon ik nog niet in mijn droomhuis en is mijn kinderwens nog niet vervuld. Mijn focus ligt op wat ik wél heb. Ik heb een dak boven mijn hoofd en ben vrij en zelfstandig. Andermans verhalen over wat hun kroost nu weer heeft uitgespookt laten mij meegenieten en lachen. Mezelf geef ik de liefde die ik nodig heb, door goed voor mezelf te zorgen en mijn grenzen goed te bewaken. Daarnaast geniet ik van het gezelschap van mensen om me heen.

 

Wat niet is, kan nog komen

Ik geloof er in dat wat ik graag wil naar mij onderweg is. Het universum heeft een plan en heeft het beste met mij voor. Waarschijnlijk moet ik eerst nog wat obstakels overwinnen voor datgene naar mij toe komt dat mij toebehoort.

Ik geloof in de wet van aantrekkingskracht.
Wat bij elkaar hoort, komt bij elkaar.
Iets wat voor jou bedoeld is, zal jou niet mislopen en zal uiteindelijk op je pad komen.

Mijn droom was een mooie boodschap aan mij en heeft me duidelijk gemaakt wat ik al bereikt heb en waar ik nog aan moet werken.
Een cadeautje van mezelf, aan mezelf 💖

4 Reacties
  1. Bonne 3 jaar geleden

    Heel mooi verwoord kan niet anders zeggen👍💪😘

  2. Hanneke 3 jaar geleden

    Super meissie ,precies zoals het is en was , mooi geschreven ♥️😍

Geef een reactie

©2024 HappyMindStyle.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?