Affirmaties

Affirmaties zijn korte, maar krachtige zinnetjes die je tegen jezelf kunt zeggen als een soort mantra.
Een affirmatie is eigenlijk niet meer dan een gedachte.
Hoe vaker je een bepaalde gedachte hebt, hoe meer je er in gaat geloven. Dit werkt zo met negatieve gedachten, maar ook met positieve gedachten! Hoe vaker je een bepaalde gedachte herhaalt, hoe meer dit gaat manifesteren in je leven.

Al van jongs af aan gebruik je affirmatie. Gedachten zijn er altijd, bewust en onbewust.
Als je geneigd bent tot negatief denken, dan zul je jezelf er vast in herkennen dat je tegen jezelf zegt dat je niet goed genoeg bent, dat je iets niet kunt, dat je het niet waard bent, dat je geen relatie zult krijgen of dat andere mensen je misschien wel raar vinden.
Als bijvoorbeeld de gedachte dat je niet goed genoeg bent één keer in je opkomt en je blijft deze gedachte steeds vaker herhalen, dan zul je merken dat je er steeds meer in gaat geloven en dat dit jouw waarheid wordt. Een ander kan dan nog zo tegen je zeggen dat je goed genoeg bent en dat je de moeite waard bent, maar als jij andere overtuigingen hebt, dan zijn die gedachten bepalend voor wat je gelooft. En dus ook hoe je je voelt over jezelf.
Je denkt niet van de één op andere dag dat je niet goed genoeg bent. Hier gaat veel aan vooraf.

Je jeugd, opvoeding en omgevingsfactoren hebben grote invloed op hoe jij later over jezelf denkt.

  • Ben je als kind gepest?
  • Heb je als kind alle liefde en bescherming gekregen die je nodig had, maar werd je ook gestimuleerd om je te ontwikkelen tot een zelfstandige en zelfverzekerde volwassene?
  • Kreeg je de mogelijkheid om je eigen keuzes te maken of werd je behoed voor eventuele fouten?

En zo spelen er nog veel meer factoren mee die invloed kunnen hebben op hoe jij nu als volwassene over jezelf denkt.

Het mooie is dat je je brein kunt trainen. Je kunt dus trainen dat je positiever over jezelf gaat denken, waardoor je een beter zelfbeeld krijgt, lekkerder in je vel zit en vrijer uit kunt gaan leven. Als je gitaar wilt leren spelen, dan schaf je een gitaar aan, regelt gitaarles of zoekt online naar instructiefilmpjes. En vervolgens ga je oefenen, oefenen, oefenen. Gitaar spelen leer je niet in één dag. Een goede gitarist word je niet in een paar weken. Maar je zult wel merken dat je elke week beter wordt! En zo gaat het ook met je gedachten.
Hoe vaker je stilstaat bij je eigen gedachten, hoe vaker je bewust iets positiefs over jezelf zegt en hoe vaker je dit blijft herhalen, hoe meer je erin gaat geloven.

Positieve affirmaties

Ik wil je graag op weg helpen om met positieve affirmaties aan de slag te gaan.
Via deze pagina leer ik je voorbeelden van welke positieve affirmaties er zijn. Wat belangrijk is om te weten, is dat niet elke affirmatie voor iedereen werkt. Als jij over jezelf gelooft dat je niet goed genoeg bent, dan kun je elke dag tegen jezelf zeggen dat je goed bent zoals je bent, maar het verschil tussen je huidige gedachte en je nieuwe gedachte is nog heel groot. Wat beter werkt is om je brein stapsgewijs te trainen. Een eerste stapje zou kunnen zijn om dan tegen jezelf te zeggen dat je mag leren en dat je erop vertrouwt dat je iedere dag positiever denkt over jezelf.

Andere voorbeelden van positieve affirmaties:

“Ik sta toe dat ik mezelf tijd geef om positiever over mezelf te leren denken”

“Ik vertrouw erop dat ik elke dag positiever denk over mezelf”

“Ik ben precies goed zoals ik ben”

“Ik mag er zijn”

“Ik mag leren”

“Ik mag fouten maken”

“Ik ben waardevol”

“Ik accepteer mezelf zoals ik ben”

“Ik ben uniek”

“Ik geef het beste van mezelf”

“Ik ben trots op wat ik allemaal bereikt heb”

Het gaat erom dat het voor jou een zinnetje is die goed bij je past en die natuurlijk aanvoelt.
Zoals je hierboven misschien wel is opgevallen, gebruik ik het woordje ‘niet’ niet 😉
Formuleer het zinnetje alsof het al zo is; alsof je dit al gelooft. Dit werkt namelijk veel krachtiger. Dit heeft er mee te maken dat je brein het woordje ‘niet’ niet kan registreren. Zwart wit gezegd betekent dit dat als je bijvoorbeeld zegt: “Ik voel me niet onzeker”, dat je brein dit registreert als: “Ik ben onzeker”. Ken je het voorbeeld van de roze olifant? Probeer maar eens NIET aan een roze olifant te denken. Waar denk je nu aan? 😉
Snap je waar ik naartoe wil?

What you focus on grows.

Focus je op meer positieve gedachten en je zult hiervan meer manifesteren in je leven.

Een tip om mee te beginnen:

  • Kies een positieve affirmatie die bij je past en die goed voor je voelt;
  • Zeg deze affirmatie elke dag bij het opstaan tegen jezelf in de spiegel. Als dit onwennig voelt, kun je de affirmatie ook in jezelf zeggen of opschrijven;
  • Herhaal dit meerdere keren per dag;
  • Wat is het resultaat na 1 of 2 weken?

Deze pagina zal nog verder aangevuld worden.
Hou de website in de gaten voor updates!

©2024 HappyMindStyle.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?