Wat kan Happy Mindstyle voor jou betekenen?

Een positieve mindset helpt je om datgene te bereiken wat je graag wilt in je leven.
Ik wil je graag inspireren om het maximale uit jezelf te halen, je dromen na te jagen en te doen waar jij gelukkig van wordt!

In mijn blogs geef ik je een kijkje in mijn leven en laat ik je zien welke weg ik heb bewandeld om te komen waar ik nu ben, welke obstakels ik tegen ben gekomen, hoe ik hier mee om ben gegaan en hoe het me gelukt is om van mijn valkuilen mijn kracht te maken.

 

Over mij

Mijn naam is Natasja en ik ben 36 jaar oud. Ik ben in 2011 afgestudeerd als maatschappelijk werker en werk inmiddels alweer enige jaren als ambulant woonbegeleider in de verslavingszorg.
Van jongs af aan wist ik al dat ik 'mensen wilde helpen'. Het was dus ook geen verrassing dat ik op mijn 18e begon met de HBO opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (nu: Social Work).

Het brein vind ik heel fascinerend. Iedereen doet de dingen op zijn of haar eigen manier en iedereen heeft hier eigen beweegredenen voor. Ik vind het interessant om te onderzoeken wat mensen doen en wat maakt dat ze dit doen.

De laatste jaren richt ik mijn aandacht op een aantal specifieke gebieden/thema's om hier meer over te leren, namelijk:

 • De wet van aantrekkingskracht
 • NLP
 • Mindfulness
 • Meditatie
 • Coaching
 • Patronen (in gedachten/gedrag)
 • Het ontwikkelen van een gezond zelfbeeld
 • Mindset
 • Positief denken
 • Affirmaties
 • Gezonde leefstijl

In juni 2023 ben ik gestart met de opleiding tot Leefstijlcoach.
Het is mijn droom om in de toekomst een eigen praktijk te hebben waarin ik mensen begeleid naar een gezonde leefstijl.

Achtergrondinformatie

Mensen die me kennen, zullen weten dat ik wisselende periodes heb meegemaakt. Al vanaf jonge leeftijd worstelde ik met een negatief zelfbeeld en trok het me enorm aan als andere mensen kritiek op mij hadden. Of dit nu gegrond was of niet. Ik geloofde wat mij werd wijsgemaakt. Heel lang heb ik geloofd dat ik er niet toe deed, dat ik niet de moeite waard was, dat ik het altijd aflegde tegen anderen.

Natuurlijk waren er mensen die me positief toespraken, maar dit kwam niet bij mij binnen. Ik hoorde alleen de (neerbuigende/afbrekende) kritiek. Pesterijen bleven mij bij, terwijl ik complimenten wegwuifde. Het kon niet waar zijn dat er mensen positief over me spraken, die complimenten waren vast niet gemeend, dacht ik.

Mijn brein was inmiddels zo geprogrammeerd dat ik alleen nog neerbuigende kritiek hoorde. Mijn focus lag op het negatieve stuk, waardoor ik alleen maar meer kritische noten oppikte. Hier voelde ik me niet beter van!

De ommekeer

Op een gegeven moment bedacht ik me dat het zo niet verder kon. Ik was vaak verdrietig. Dit moest toch anders kunnen?
Langzamerhand ging ik me meer verdiepen in de positieve psychologie. Dit begon in de tijd dat ik mijn HBO studie Maatschappelijk Werk & Dienstverlening volgde. Ik las heel veel (zelfhulp)boeken en kwam er langzamerhand achter dat ik ergens in was gaan geloven wat totaal niet berustte op de werkelijke waarheid.

Het heeft me jaren gekost om me bewust te worden van mijn eigen negatieve denkpatroon, om hier vervolgens een switch in te maken.
Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel over mezelf geleerd (door zelfstudie, maar ook door gesprekken met studiegenoten, vrienden/vriendinnen, collega's en enkele coaches/psychologen). Beetje bij beetje leerde ik steeds meer de waarde van mezelf kennen en stelde ik mijn zelfbeeld in positieve zin bij.

Onzekerheid zit diep in me geworteld, maar ik ben me hier nu bewust van, heb het omarmd en heb een manier gevonden om hier mee om te gaan. Een aantal personen hebben me hier ontzettend goed bij geholpen!

Het resultaat mag er zijn

Ik voel me ontspannen, zelfverzekerder dan ooit en heb het gevoel dat ik alles aankan!
Dit gun ik iedereen. En dat is ook de reden dat ik deze website heb gemaakt. Ik hoop dat ik je aan het denken kan zetten door mijn ervaringen kenbaar te maken en door de informatie te delen die mij geholpen heeft om te komen waar ik nu sta.

Heb je er behoefte aan om mij 1-op-1 te spreken? Aarzel niet om me een berichtje te sturen.
Ik help graag waar ik kan.

©2024 HappyMindStyle.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?