Niks moet, niksen mag

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in de laatste week van mijn vakantie.
Een vakantie die voorbij is gevlogen. De tijd lijkt altijd zoveel sneller te gaan als je het naar je zin hebt, nietwaar?

Nu geldt dat niet alleen voor vakanties, maar ook voor een druk leven. En druk heb ik het zeker gehad het afgelopen jaar. Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Sterker nog, mijn laatste blog dateert alweer van meer dan een jaar geleden.
In de tussentijd heb ik niet stilgezeten en dit zal ik even kort uitleggen.

Het afgelopen jaar

Ik heb een heel proces doorstaan, waarbij ik flink ben afgevallen (bijna 70 kilo).
Een hele tijd heb ik overwogen om via Happy Mindstyle over dit proces te gaan bloggen, maar uiteindelijk ben ik tot de beslissing gekomen dat ik dit niet via Happy Mindstyle wil gaan doen. Ik wil hier een aparte blog aan gaan wijden, maar hoe dit er precies uit moet gaan zien, ben ik nog over aan het brainstormen. Ergens hebben het proces van afvallen en het proces van persoonlijke ontwikkeling/mindset natuurlijk behoorlijk wat raakvlakken met elkaar, dus ik zal ervoor zorgen dat, zodra mijn nieuwe blog start, een link hiervan op Happy Mindstyle zal komen te staan voor degenen die dit interessant vinden 😉
Maar omdat ik met Happy Mindstyle een breder publiek voor ogen heb, heb ik ervoor gekozen om dit toch gescheiden te houden van elkaar.

Het afgelopen jaar ben ik actief bezig geweest met mijn persoonlijke ontwikkeling en ben ik gaan bezinnen.
Wat vind ik nu belangrijk? Wie wil ik zijn, wat wil ik uitdragen? Waar wil ik mensen mee inspireren?

Ik heb online workshops gevolgd, ik heb boeken gelezen, daarnaast ben ik natuurlijk druk geweest met mijn fulltime job in de verslavingszorg. Naast sporten, mijn sociale leven en mijn nieuwe relatie is Happy Mindstyle hierdoor op een lager pitje komen te staan. Maar…. Ik zal alvast verklappen… Hier komt verandering in 😉

Chaos in mijn hoofd

In mijn hoofd is het nooit stil. Ken je het gevoel dat je hoofd zo vol zit en dat je zoveel ideeën hebt, maar als je dit vervolgens op papier wilt zetten, er niets uit je vingers komt? Dit is namelijk al een hele tijd gaande in mijn hoofd. Ik wil veel. Ik wil mensen inspireren, ik wil mijn ervaringen delen met andere mensen, zodat zij er misschien iets uit kunnen halen en van kunnen leren, ik wil iets overbrengen, ik wil mensen aan het denken zetten, ik wil laten zien dat je met een sterke mindset alles kunt bereiken wat je maar wilt.

Maar ja, waar begin je dan? 

Wat ik heb gedaan, is bedenken waar ik in mijn proces van zelfontwikkeling veel aan heb gehad. Eén van die dingen is: leren van anderen. Hoe hebben anderen dit gedaan? Wat waren hun ervaringen? Hoe zijn zij met tegenslagen omgegaan? Dit betekent dus: eerlijke verhalen. Oprechte verhalen. En dit is voor mij de realisatie geweest om te weten waar ik moet beginnen. Dicht bij mezelf blijven. Eerlijke verhalen delen. Niet alleen de succesverhalen, maar ook de leerervaringen. En dat is wat ik ga doen in mijn blogs. Mijn persoonlijke ervaringen delen, de levenslessen die ik hieruit heb gehaald, in de hoop om jullie als lezer hiermee te inspireren. 

“Alles of niets”-mentaliteit

We zijn allemaal mensen en nergens gaat alles perfect, ook niet bij mij. Waar ik soms twee stappen vooruit zet, zet ik er ook wel weer eens eentje terug. Er zijn dagen dat ik denk dat ik niets kan. Er zijn dagen dat ik denk dat ik de hele wereld aankan. 

De “Alles of niets”-mentaliteit is mij niet vreemd haha.. Ik denk zelf dat dit ook komt doordat ik niet altijd een goede balans kan vinden tussen inspanning en ontspanning. Ik ben geneigd de lat te hoog te leggen, eigenlijk zo hoog dat ik er niet bij kan en ik vervolgens denk; ach laat ook maar. 

Een voorbeeld hiervan is Happy Mindstyle. Het liefst zie ik natuurlijk dat mijn site binnen no time duizenden bezoekers trekt, dat de bijbehorende Facebook- en Instagram pagina duizenden volgers heeft en dat er actief gereageerd wordt. Dit is natuurlijk helemaal niet realistisch. Mijn site is nog in opbouw en het kost flink wat energie, inspanning en tijd voor een site een succes kan worden. De gedachtes die ik hierover heb, bepalen ook nog eens mijn gedrag. Gaat het me niet snel genoeg met de bezoekers, dan kan ik denken: “Laat maar, het heeft toch geen zin. Ik kan net zo goed stoppen”.

Maar wordt de site hier een succes door? Ik dacht het niet. 

Ook dit is iets waar ik het afgelopen jaar veel over heb nagedacht. En ondanks alles wat er op me af is gekomen, was er altijd nog een stemmetje dat fluisterde: “Vergeet Happy Mindstyle niet”.
Achteraf geeft dit voor mij aan dat Happy Mindstyle niet zomaar een idee was, dat het geen bevlieging was, maar iets waar ik toch wel serieus mee aan de slag wil gaan.

En dan kom ik aan bij de titel van mijn blog: Niks moet, niksen mag.

Bezinning

Hoe meer druk je jezelf oplegt, hoe groter de kans dat het je niet lukt of dat je op gaat geven.
Niks moet! Jij bepaalt!

Wil je graag iets bereiken? Dan is het nodig om in actie te komen, maar daar hoort ook bij dat je af en toe wat gas terugneemt. En dat je soms even helemaal niks doet. Niksen mag!

Het geeft je soms zelfs weer ruimte voor nieuwe inzichten.
Een tijd van bezinning is soms nodig om weer verder te komen. Om dichter bij jezelf te komen; om te ontdekken wat jouw drijfveren zijn en wat jij graag wilt in het leven. 

Persoonlijke groei gaat niet in één rechte lijn omhoog. Persoonlijke groei gaat met vallen en opstaan, met pieken en dalen, hoe cliché dit ook mag klinken. Stilstaan is ook iets wat hier af en toe bijhoort. 

Sommige mensen zeggen: stilstaan is achteruitgang. Maar ik ben het hier niet mee eens. Stilstaan kan je juist iets brengen, het houdt je in het hier en nu. Het laat je zien waar je op dat moment staat. En dit kan heel waardevol zijn om weer stappen vooruit te maken.

0 Reacties

Geef een reactie

©2024 HappyMindStyle.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?